Over ViP

Voor wie me nu leert kennen, ik wil me graag even aan je voorstellen, zodat je weet wie er achter ViP – Valérie in Praktijk – schuilgaat en met wie je van doen hebt als je met mij aan de slag gaat.

Mijn naam is Valérie. Qua leeftijd… laten we het erop houden dat ik de 40 voorbij ben. Verder ben ik geboren en getogen in Brabant; woonachtig in Den Bosch. Mijn gezin, een gezellige bende, bestaat uit mijn partner, 3 kinderen, een border collie en 3 konijnen.

Een korte schets van mijn studie -en werkachtergrond, want die was breed te noemen. Voor wat betreft mijn studie: o.a. internationale bedrijfskunde, PR & Communicatie en Master of Science in Policing. En qua werk ben ik aan de gang gegaan in zowel de profit (bankwezen, handelsorganisatie, commerciële dienstverlening ed.) als non profit hoek (Nederlandse politie, projectleider bestrijding kinderporno & kindersekstoerisme en terrorisme & radicalisering). Enfin, na flink wat omzwervingen in zowel leven, studie als werk, kwam ik een paar jaar geleden thuis toen ik met mijn 4-jarige opleiding “ervaringsgerichte psychosociale therapie” en “gestaltgezinstherapie” bij het Kempler Instituut Nederland startte. Tegelijkertijd ging ik me verdiepen in Access Consciousness, een vorm van energetische therapie, waar ik verschillende cursussen zoals; Access Bars classes, Foundation, Access Trauma Sequency Systems gevolgd heb. Naar aanleiding van mijn politiewerk ben ik me verder gaan interesseren en specialiseren in PTSS (post traumatisch stress syndroom) en chronische negatieve stress (burn-out, overspannen, etc.). Om cliënten nu beter te begeleiden hierin ben ik de opleiding brainspotting (Fase 1 en 2) gaan doen. Brainspotting is een psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve wijze beïnvloeden.

Dit is en was, zo bleek als snel, echt mijn pad! Trouw aan mezelf zijn en gewoon doen wat vanuit binnenin goed voelde. Het was dan ook een logisch gevolg om voor mezelf te beginnen en zo werd ViP “geboren” mijn vierde kind….Valerie in Praktijk is dan ook voor ViPs bedoeld (Very Important People) – mijn cliënten – of eigenlijk iedereen die meer uit zijn leven wilt halen.

Zowel de psychologische therapievormen en de lichaamsgerichte therapie gaan over gewaar zijn en contact of anders gezegd de balans tussen verbondenheid en autonomie. Het is het gewaar zijn van onszelf en het contact hebben met onszelf of de omgeving (verbondenheid) wat we vaak gedurende ons pad verliezen. Psychosociale therapie en gestalttherapie zijn in combinatie met de lichaamsgerichte therapie Access Bars of Brainspotting maakt het compleet. Immers lichaam, geest, hart en ziel zijn niet te scheiden van elkaar – ze liggen allemaal in ons besloten. Onze klachten, pijnen, verdriet en verwarring ontstaan wanneer we juist dat gewaar zijn en contact of verbondenheid met onszelf en de omgeving, hebben verlaten. En terugkeren naar je “eigen ik of thuis of bron” is wat nodig is om je beter te voelen. De ene vindt dat het meest prettig met woorden (gestalttherapie of psychosociale therapie) en de ander werkt het liefst via het lichaam (Access Bars en brainspotting). Dus ik bied beide vormen aan; ze vullen elkaar prachtig aan en versterken elkaar zelfs als je deze combineert. Het unieke van ViP therapie ligt in de kracht van de combinatie van deze twee, een psychologische therapie gevolgd door een Access Bars behandeling.

Zelf ervaar ik de winst, de positiviteit en de rust die het mij en een aantal dierbaren heeft gebracht. En dat wil ik anderen zeker niet onthouden en zelf laten ervaren.

Warme groet,

Valerie

Het maakt
niet uit
hoe vaak
je bent
gevallen,
wel of je kiest
om te blijven
liggen.